Slovenijales
  • 0
    Vaša košarica je prazna.
  • 0
    Vaš seznam povpraševanja je prazen

Pogoji zasebnosti

Varnost osebnih podatkov in GDPR


V Slovenijales trgovina d.o.o., Celovška cesta 160, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: “ Slovenijales trgovina d.o.o ” ali “upravljavec”) se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki svojih strank, potencialnih strank, obiskovalcev spletnih mest Slovenijales Trgovina d.o.o ter vseh posameznikov, ki nam ob stiku razkrijejo osebne podatke (v nadaljevanju: “uporabniki”), zato sprejemamo to Politiko varstva osebnih podatkov (v nadaljevanju: “Politika”), s katero svoje uporabnike na pregleden, razumljiv in preprost način seznanjamo z nameni, pravno podlago obdelave njihovih osebnih podatkov in pravicami v zvezi z obdelavo, kot so jim te zagotovljene z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: “Splošna uredba o varstvu podatkov”).

Osebni podatki/uporabniški podatki

Osebni podatek je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika: ime, priimek, starost, naslov, e-naslov, telefonska številka in podobne informacije.

Upravljavec ne zbira in ne obdeluje uporabnikovih osebnih podatkov, razen kadar mu ta to omogoči oziroma v to privoli, npr. ob naročilu izdelkov ali storitve, ko se naroči na prejemanje e-novic, sodeluje v nagradni igri itd. Kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga, je obdelava potrebna za izvrševanje pogodbenih obveznosti ali kadar je obdelava potrebna zaradi zakonitih interesov, za katere si prizadeva upravljavec (v nadaljevanju: “zakonit interes”).

Podatki, ki jih lastniku spletnega mesta posredujete preko spletnih strani, bo uporabil izključno lastnik spletnega mesta z namenom izpolnitve naročila iz ponudbe storitev in/ali izdelkov podjetja Slovenijales trgovina d.o.o. V skladu z naravo takšnih informacij lastnik spletnega mesta skuša po svojih najboljših močeh zagotavljati varno zbiranje, prenos in shranjevanje osebnih podatkov. Lastnik spletnega mesta vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim pravnim ali fizičnim osebam. Kadarkoli lahko uveljavljate pravico do dostopa, do popravka ali preklica dovoljenja za uporabo svojih osebnih podatkov.

Spletno mesto vsebuje tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Podjetje Slovenijales trgovina d.o.o. ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na teh spletnih mestih oziroma straneh.

Upravljavec skladno z nameni zbira naslednje osebne podatke:
• osnovne podatke o uporabniku (ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj),
• kontaktne podatke in podatke o uporabnikovi komunikaciji z upravljavcem (e-poštni naslov (email), telefonska številka, datum, ura in vsebina email komunikacije),
• podatke iz prostovoljno izpolnjenih obrazcev s strani uporabnika, npr. prijavo na e-novice,

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je:

Slovenijales trgovina d.o.o.
Ceovška cesta 160, 1000 Ljubljana
matična številka 5526671000
ID za DDV: SI 56866801
Srg 200309617, št. vložka 11356500, Okrožno sodišče v Ljubljani.
e-mail: info@slovenijales.si

Obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke obdelujejo tudi naši obdelovalci, ki so zaupanja vredna podjetja, ki so za svojo dejavnost registrirani in zagotavljajo ustrezen nivo varovanja osebnih podatkov. Obdelovalci obdelujejo vaše osebne podatke po naših navodilih in izključno v našem imenu.

Obdelava osebnih podatkov pomeni kakršnokoli delovanje, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje in prilagajanje ali spreminjanje, priklic, vpogled, uporabo, razkritje s prenosom, sporočanje, širjene ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje. Obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.

Vrsta, podlaga in način obdelave vaših osebnih podatkov je odvisna zlasti od namena, zaradi katerega vaše podatke obdelujemo.

Obdelava osebnih podatkov za namene neposrednega trženja

Če ste v privolili v obdelavo vaših podatkov za namene neposrednega trženja, to zajema:
• pošiljanje e-novic o aktualnih ponudbah izdelkov iz našega prodajnega programa

Neposredno trženje izvajamo preko elektronske pošte in družbenih omrežij.

Politika zasebnosti

Na določenih mestih spletnih strani www.slovenijales-trgovina.si, www.slovenijales.si in www.HOBBY.si podjetje zbira nekatere osebne podatke uporabnikov, a izključno takrat, kadar uporabniki to sami omogočijo oziroma v to privolijo preko različnih kontaktnih obrazcev na spletni strani.
• Z izpolnitvijo obrazca za prijavo na e-novice se uporabniki strinjajo s prijavo na prejemanje e-novic Slovenijales.
• Z oddajo naročila za razrez po meri
Podjetje skrbno varuje osebne podatke uporabnikov, kar pomeni, da:
• ne bo zlorabilo osebnih podatkov uporabnikov na kakršen koli način
• osebnih podatkov ne bo posredovalo naprej nepooblaščenim tretjim osebam
• se lahko uporabniki kadarkoli odjavijo od prejemanja katere koli e-pošte podjetja

Čas hrambe osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov ne obdeluje dlje, kot je treba za doseganje namenov, za katere so bili osebni podatki zbrani in nadalje obdelovani.
Osebne podatke, ki jih Slovenijales trgovina d.o.o obdeluje zaradi izvedbe pogodbe, hrani Slovenijales trgovina d.o.o za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še 5 let po njenem prenehanju, razen v primerih, ko pride med vami in upravljavcem do spora v zvezi s pogodbo. V takem primeru hrani Slovenijales trgovina d.o.o podatke še 5 let po pravnomočnosti sodne ali arbitražne odločbe ali poravnave ali, če sodnega spora ni bilo, 5 let od dneva mirne rešitve spora.
Osebne podatke, ki jih Slovenijales trgovina d.o.o obdeluje na podlagi zakona, hrani Slovenijales trgovina d.o.o za obdobje, ki ga predpisuje zakon.
Osebne podatke, ki jih upravljavec obdeluje na podlagi vaše osebne privolitve ali zakonitega interesa, hrani Slovenijales trgovina d.o.o trajno, do preklica vaše privolitve oz. zahteve po prekinitvi obdelave. Slovenijales trgovina d.o.o take podatke izbriše pred preklicem le v primeru, da je namen obdelave osebnih podatkov že dosežen ali če tako določa zakon.
Uporabnik lahko kadarkoli s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko e-naslova info@slovenijales.si zahteva, da podjetje trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.
Po preteku obdobja hrambe bo Slovenijales trgovina d.o.o vaše osebne podatke učinkovito in trajno zbrisal ali anonimiziral, tako da jih ne bo več mogoče povezati z vami.

Vaše pravice

Posameznik se lahko od prejemanja novic odjavi kadarkoli, in sicer s klikom na označeno povezavo v prejetem elektronskem sporočilu. Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@slovenijales.si in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:
• Pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki,
• Pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki,
• Pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov
• Pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem
• Pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi
• Pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov

Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena v tej izjavi o varovanju osebnih podatkov, večje spremembe pa tudi na vstopni strani www.slovenijales.si in na drugih ustreznih mestih.

Posodobljeno: september 2021

Piškotki

Ta stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovi delovanje in najboljšo uporabniško izkušnjo. Podatki o piškotkih so shranjeni v vašem brskalniku in jih lahko kadarkoli odstranite. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj

Nujno potrebni piškotki

So nujno potrebni za delovanje spletne strani.

Funkcionalni piškotki

Omogočajo uporabo storitev drugih ponudnikov in družbenih medijev, npr. ogled videoposnetka na YouTube kanalu.

Analitični piškotki

S pomočjo piškotkov Google Analytics lahko ugotavljamo potrebe in zahteve uporabnikov in izboljšujemo uporabniško izkušnjo.

Oglaševalni piškotki

Piškotki, namenjeni za oglaševanje strani.

Dovoljujem uporabo podatkov za zgoraj navedene namene